Bonte stoet

Organisatie Gay Pride tevreden: Canal Parade vlekkeloos verlopen

03 augustus 2019 18:14 Aangepast: 03 augustus 2019 19:11
Beeld © ANP

De Canal Parade van de Pride Amsterdam is 'vlekkeloos' verlopen. De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement waarbij een bonte stoet van tachtig kleurige bootjes door de grachten trok.

Het spektakel trok volgens de organisatie honderdduizenden bezoekers die van de kades langs de route toekeken. Ook de politie blikt tevreden terug: Het is heel prettig verlopen. Een fijn feest voor iedereen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bekende Nederlanders feesten tijdens Pride Amsterdam

Vertegenwoordigers van lhbt-organisaties, politieke partijen, ministeries en bedrijven voeren mee met een 'roze' boodschap. Zo was er een boot van het ministerie van OCW, met minister Ingrid van Engelshoven en travestie-fenomeen Dolly Bellefleur aan boord, een boot van het politienetwerk Roze in Blauw en een Iraanse boot. Ook verscheidene bekende Nederlanders waren van de partij, onder wie sportjournalist Barbara Barend, presentator Cornald Maas, zangeres Imca Marina en cabaretier Richard Groenendijk.

Barbara Barend Barbara Barend

Versterkte muziek verboden

Voor het eerst was versterkte muziek langs de kant verboden, omdat die voorheen de muziek op de boten overstemde. "Hierdoor stond de parade veel meer centraal en ging alle aandacht naar de boten", zei een woordvoerder van de organisatie. Mensen die zelf met een bootje op de route wilden meevaren, moesten van te voren een speciaal vignet aanvragen om zo de drukte op het water binnen de perken te houden.

De Prideweek begon een week geleden met de de Pride Walk, van het Homomonument bij de Westerkerk via de Dam naar het Vondelpark. Morgen is er een 'closing party' op de Dam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coming-out spannend? Bij Daria ging het soepel (met dank aan haar moeder)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore