Ga naar de inhoud
Voortdurend getreiter

Transgenders Heerlen op de vlucht voor pesterijen: 'Ze dreigden ons dood te maken'

Kristiana Moretti (links) en Arianne Brink vertrekken morgen uit de Auroraflat. Beeld © ANP

Een transgenderstel uit het Limburgse Heerlen ontvlucht zijn appartement vanwege voortdurend getreiter door hangjongeren. Kristiana Moretti en Arianne Brink worden al anderhalf jaar lang gepest, uitgescholden en zelfs mishandeld.

"We worden uitgescholden voor kankerhoer en kankerlesbo", vertelt Moretti. "En ze dreigden ons dood te maken. Zes weken geleden werd ik bij de flat achtervolgd door iemand op een scooter met een mes. Ik kon dat mes ontwijken door in de bosjes te springen."

Onacceptabel

Burgemeester Emile Roemer van Heerlen vindt de pesterijen onacceptabel. In een verklaring zegt hij dat gemeente en politie alles hebben gedaan om de discriminatie aan te pakken en in te grijpen. "Gebiedsverboden, extra politiepost in de flat, extra mobiele camera's, ouders van de jeugd ontboden, antidiscriminatiebureau betrokken, straatcoaches ingezet, desondanks willen ze graag verhuizen en heb ik ook daarbij meegeholpen", aldus Roemer op Twitter.

Harde kern

De gemeente zegt dat er camera's zijn geplaatst;in de flat waar het stel woont. Ook zijn er gesprekken geweest met de groep hangjongeren en met hun ouders. Volgens de politie is de groep inmiddels& uiteengevallen, maar Moretti betwijfelt dat. Zij zegt dat de groep weliswaar kleiner is geworden, maar is de harde kern er nog steeds.

Moretti en Brink vertrekken morgen uit de Auroraflat. Waarheen het koppel nu verhuist, willen ze niet zeggen.

Bedrijven
Lees ook:
Bedrijven en Pride: meer dan alleen voor de bühne