Wisselvallig

Het gaat regenen, onweren en hagelen: 'Typisch Nederlands zomerweer'

31 juli 2019 11:22 Aangepast: 31 juli 2019 11:58
Archieffoto van een herfstige zomerdag. Beeld © ANP

Regen maakt vandaag een definitief einde aan de hitte in Nederland. "Pittige regenbuien, onweer en zelfs wat hagel trekken over het noordwesten van Nederland", zegt Buienradar-weervrouw Nicolien Kroon.

"Voor de mensen die er van houden, zijn we met het warme weer van de afgelopen weken erg verwend. Daar komt – even – een einde aan. Ten westen van de lijn Groningen, Utrecht en Zeeland komen de buien vandaag langs. In de rest van het land kan ook wel een buitje vallen", zegt Kroon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Landelijke hittegolf voorbij, maar zeg dat niet tegen mensen in het noorden

Plensbuien

Er kan aardig wat regen vallen door die plensbuien. "Zo'n 10 tot 15 millimeter, met uitschieters naar 20 tot 30 millimeter. Maar dat is niet abnormaal voor zulke buien."

De komende dagen zullen er buien blijven vallen. "Het wordt de komende dagen typisch wisselvallig Nederlands zomerweer. Vandaag nat, morgen iets droger, vrijdag opnieuw buien. In het weekend wordt het dan weer droog en zo'n 23 graden. Dat zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar."

Volgende week lijkt er opnieuw regen te komen. "Zoals het nu lijkt, gaat het dinsdag weer regenen. Maar dat is nog onzeker want het is nog ver weg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore