Gewond op straat

Dood Nederlander (21) na stapavond Lloret de Mar is mysterie

31 juli 2019 14:55 Aangepast: 31 juli 2019 17:45
Uitgaanspubliek Lloret de Mar, archieffoto. Beeld © Getty Images

De 21-jarige Dewi de Koster uit Haarlem werd in de nacht van 19 op 20 juli zwaargewond op straat gevonden in Lloret de Mar. Een paar dagen later overleed hij.

Het Spaanse El Mundo schreef een dag na het incident dat de jongeman om 06.00 uur van een trap bij een nachtclub in een ravijn was gevallen. Hij zou daar ernstig hoofdletsel aan over hebben gehouden. De krant spreekt ook over een hartstilstand.

Zijn zus Amy vertelt dat ze het nog altijd niet kan geloven. Volgens haar zijn de vrienden van Dewi hem op een bepaald moment uit het oog verloren, schrijft De Telegraaf.

Hoge muur

"Hij had alle botten in zijn gezicht gebroken, maar verder geen enkele blauwe plek of schram op zijn lichaam." Ze trekt daarom de lezing van de politie in twijfel. Zij zeggen dat hij van een vier meter hoge muur is gevallen. "Nadat eerder werd gezegd dat het vanaf een balkon zou zijn gebeurd", zegt Amy. "De verwondingen komen niet overeen met dat verhaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse vader (61) en dochter (22) komen om bij ongeluk in Spanje

Familie naar Spanje

Dewi werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Barcelona gebracht. De familie vloog halsoverkop naar Spanje, maar daar aangekomen kregen ze te horen dat hij al hersendood was. Een paar dagen na de dramatische avond overleed hij.

"We leven in een roes. En willen weten wat er precies is gebeurd", vertelt Amy bij de krant. "De Spaanse politie of justitie zou ons vertellen wat er is gebeurd. Volgens haar is dat nog steeds niet gebeurd. "Alle informatie die we krijgen, komt via het Nederlandse consulaat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore