Moddergooien bij FvD

Henk Otten wil nieuwe partij oprichten na ruzie met Baudet

29 juli 2019 21:09 Aangepast: 30 juli 2019 08:13
Henk Otten Beeld © ANP

Henk Otten, de politicus die gisteren uit Forum voor Democratie (FvD) werd gezet, wil een eigen partij gaan oprichten. Dat bevestigt Otten aan RTL Nieuws na berichtgeving in de Volkskrant.

Otten wil mee gaan doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Otten zegt weg te willen blijven van de 'boreale en religieuze kant van Baudet', maar wil wel de koers van FvD volgen als het gaat om economie en onderwijs.

Fraude met overheidssubsidies

FvD betichtte Otten eerder van vermoedelijke fraude met overheidssubsidies en deed hiervan melding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Toen werd al aangegeven dat Otten mogelijk uit de partij zou worden gezet, dat werd gisteren definitief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Forum voor Democratie heeft senator Henk Otten nu officieel uit de partij gezet

Volgens de partij kan Otten ook niet langer lid blijven van de Eerste Kamerfractie van FvD, maar Otten zelf laten weten zijn zetel niet in te zullen leveren.

Baudet niet gesproken

In het tv-programma Jinek gaf Otten vanavond aan dat hij Baudet al zeker zes weken niet heeft gesproken. "Het is heel apart. Hij gaat ook heel gek met mensen om die keihard voor hem hebben gewerkt. Ik ben ook wel opgelucht dat ik nu van hem af ben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore