Ga naar de inhoud
Hittegolf en zomervakantie

Recordaantal mensen in de problemen op zee in zinderend hete week

De hulpdiensten moesten vorige week ook uitrukken op het strand van Zoutelande. Beeld © Regio 15

Nog nooit kwamen er zo veel mensen in de problemen op zee als vorige week. De Reddingsbrigade moest 2547 keer uitrukken om mensen uit het water te helpen. Daarmee is het record uit 2016 verbroken, toen werd er 2026 keer uitgerukt in een week tijd.

Door de hittegolf die het land vorige week trof tijdens de zomervakantie zochten duizenden mensen verkoeling op het strand. Het werd zelfs 40,7 graden in Nederland, en ook aan het strand waren de temperaturen hoog.

Levensbedreigende situaties

Bij de 2547 incidenten die zijn geteld, waren volgens de aangesloten reddingsbrigades 2602 mensen betrokken. Daarvan werden er 79 mensen gered uit een levensbedreigende situatie.

Er raakten ook veel kinderen vermist en anderen raakten onwel door de warmte. 

Meisje
Lees ook
Meisje (15) overleden na aanvaring speedboot en rubberboot

Zwemmers overleden

Bij de stranden van Den Haag en Wassenaar kwamen vorige week zondag drie zwemmers in de problemen. Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet, maar dat mocht niet meer baten.

Dinsdagmiddag kwam er een 15-jarige meisje om het leven na een aanvaring tussen een speedboot en een rubberboot voor de kust van Zoutelande.

Hulpdiensten
Lees ook
Hulpdiensten naar Maasvlakte, mensen bevangen door de hitte