15-jarig slachtoffer

Verdachte dodelijk ongeluk met speedboot had te veel gedronken

29 juli 2019 16:41 Aangepast: 29 juli 2019 17:01
De hulpdiensten op het strand van Zoutelande. Beeld © Provicom

De bestuurder van de speedboot die vorige week dinsdag in Zeeland op een rubberbootje botste waardoor een 15-jarige om het leven kwam, had te veel gedronken.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte is een man van 33 uit de gemeente Veere. Bij een blaastest blies de man 225 ugl, dat zijn drie tot vier glazen. "Niet een enorm hoge hoeveelheid. Hij zat niet helemaal lam in een bootje", zegt een woordvoerder van het OM. Er wordt ook nog bloedonderzoek gedaan.

Gereanimeerd

De aanvaring was voor de kust van Zoutelande. Het slachtoffer uit Neer (Limburg) werd op het strand gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Bij haar in de rubberboot zou nog een andere jongen hebben gezeten, maar die wist op tijd weg te springen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Meisje (15) overleden na aanvaring speedboot en rubberboot

Het Openbaar Ministerie meldt dat de man sinds donderdagavond niet meer vast zit, maar nog wel verdachte is. Hij wordt verdacht van het aanvaren van en vaartuig met de dood tot gevolg.

Veel ooggetuigen

Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld om bijstand te verlenen. Een traumahelikopter werd vanuit Rotterdam ingevlogen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore