Bedankbericht op Facebook

Familie verdronken Loes (18) dankbaar voor alle hulp: 'Nog steeds onwerkelijk'

28 juli 2019 15:20 Aangepast: 28 juli 2019 15:24
Het lichaam van Loes werd aangetroffen in een sloot in Oene. Beeld © SPS Media

De familie van de begin juli verdronken Loes (18) uit Epe heeft in een hartverwarmend bericht op Facebook iedereen bedankt die hen heeft bijgestaan in de moeilijke periode na de vermissing van hun dochter en zus.

Het is inmiddels bijna een maand geleden dat de 18-jarige Loes van Triest vermist raakte. Haar ouders, broers en zus bedanken in een bericht op Facebook iedereen die hen in de periode na de vermissing heeft bijgestaan, en nu nog bijstaat.

"Hoe ontzettend wreed en oneerlijk het ook is, we hebben hierdoor ook met een heleboel fijne, lieve mensen kennis mogen maken", deelt moeder Marike op haar Facebook-pagina.

Vermissing

De 18-jarige Loes uit Epe werd op 6 juli als vermist opgegeven. Ze was na een feestje in Oene niet thuisgekomen. Een dag later werd ze dood aangetroffen in een sloot in het buitengebied van Oene. Uit politieonderzoek blijkt dat ze met haar elektrische fiets tegen een boom is gereden, waarna ze in het water is gevallen en verdronk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loes (18) uit Epe verdronk nadat ze tegen een boom was gefietst

'Onwerkelijk' 

"Al weer 20 dagen geleden dat Loes vermist raakte. Toen onwerkelijk, en nu nog steeds", staat er in het bericht. "Meer dan het over ons heen laten komen kunnen we nog niet en hoe het verder gaat zullen we zien. 'Komt wel goed', waarschijnlijk." 

In het bericht worden een aantal mensen bij name genoemd, onder wie Davy, die voor de familie het aanspreekpunt was vanuit de politie. "Het voelde goed. Dat er een vast persoon was, maar ook dat dat Davy was", schrijft de familie Van Triest.

'Waanzin'

"Het lijkt me ontzettend zwaar werk, en als ik zie hoe betrokken je was kan ik me niet voorstellen dat je dit tot je pensioen volhoudt, maar ik gun ieder gezin dat in deze waanzin terecht komt jou."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie: gevonden lichaam is van 18-jarig meisje, misdrijf uitgesloten

Niet alleen bedankt de familie de mensen die dicht bij hen staan, ze zijn klasgenoten, vrienden, collega's en anderen ook dankbaar. "Zij kwamen hier terwijl ze ons niet of nauwelijks kenden. Maar durfden te komen en hun gevoel te tonen. Dit heeft zo ontzettend veel indruk gemaakt en goed gedaan. Verhalen horen, af en toe lachen, af en toe tranen. Zo fijn dat dit met jullie kon."

Collecte

De familie laat ten slotte weten dat er in naam van Loes een collecte is gehouden voor het Wereld Natuurfonds, die meer dan 2500 euro heeft opgeleverd. "Hopelijk is het niet het laatste dat namens Loes gedaan wordt in deze wereld."

"Als ik hoor hoe positief en verbindend ze bij iedereen is geweest, hoop ik dat iedereen hier een klein deel van vasthoudt en uitdraagt", schrijft de familie. "Zo wordt ze nooit vergeten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore