Prijzengeld 2 miljoen euro

Nederlander Dave miljonair na tweede plaats op WK Fortnite

27 juli 2019 23:45 Aangepast: 28 juli 2019 18:17
David Jong. Beeld © RTL Nieuws

De 21-jarige Nederlander Dave Jong, ook wel bekend als 'Rojo', is tweede geworden op het duo-toernooi van het WK Fortnite. De populaire game leverde hem en zijn teamgenoot zo'n 2 miljoen euro op.

Dave is één van de vier Nederlanders die deelnamen aan het toernooi. Een andere Nederlander, met de gamenaam Mitr0, eindigde met zijn partner op de zesde plek. De laatste twee, die samen een team vormden, drongen niet door tot de eindfase van het WK.

Honderden deelnemers

Wereldwijd probeerden zo'n 40 miljoen mensen deel te mogen nemen aan het kampioenschap van het razendpopulaire computerspel. Enkele honderden slaagden daar ook daadwerkelijk in. 

'Rojo' dacht vooraf al wel dat hij goede kans maakte, vertelde hij aan RTL Nieuws. Al is hij met zijn 21 jaar wel al een 'oudje'. "Hoe jonger je bent, hoe sneller je het oppakt. Als zij bijvoorbeeld een kwartier bezig zijn om iets nieuws te leren, doe ik er een uur over."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dave Jong (21) doet mee aan WK Fortnite: 'We maken een goede kans'

In totaal was bij het toernooi, dat volgens esportsclub door meer dan één miljoen mensen werd bekeken, een prijzenpot van 15 miljoen dollar te verdelen. De winnaars Aqua en Nyhrox namen daarvan naast de titel wereldkampioen Fortnite 3 miljoen dollar mee naar huis. 

Dave Jong (21) doet mee aan WK Fortnite: 'We maken een goede kans'

Voorafgaand aan het toernooi was Dave al positief over zijn kansen.

Fort.. wat?

Fortnite is een van de populairste games ooit. Momenteel zijn er ongeveer 200 miljoen geregistreerde spelers, van wie er bijna 80 miljoen regelmatig spelen. Fortnite is in principe gratis, maar gamers kunnen er allerlei extra's voor aanschaffen.

De favorieten op het WK Fortnite waren professionals, die worden begeleid door een complete technische staf. Ze streamen hun wedstrijden, die veel kijkers trekken. Het WK wordt rechtstreeks uitgezonden op Twitch, Youtube, Twitter en Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van