Eerste onweersbuien

In Volkel opnieuw warmer dan 40 graden, in Vlissingen nu 23 graden

26 juli 2019 16:05 Aangepast: 26 juli 2019 18:10
Archieffoto. Beeld © ANP

Opnieuw is het vandaag veertig graden geworden in Nederland. Dit keer gebeurde het in Volkel, waar het rond vier uur 40,1 graden was. Het kwik gaat nog wel wat verder oplopen, maar het record van gisteren zal waarschijnlijk niet gehaald worden, verwacht Maurice Middendorp van Buienradar.

De eerste onweersbuien hebben Zuid-Limburg bereikt. Die zorgen lokaal voor wat verkoeling, maar temperen ook de verdere temperatuurstijging in de wijde omtrek "Het wordt nu overal wat bewolkter, die 40,7 van gisteren gaan we waarschijnlijk niet halen."

23 graden in Vlissingen

En terwijl het in Volkel nog wat warmer kan worden, is het op het strand in Vlissingen misschien zelfs wel wat fris te noemen. Daar is het nu een aangename 23 graden. 

Met bakken naar beneden

in Zuid-Limburg komt het op sommige plekken momenteel met bakken naar beneden. Die buien zorgen zeker voor de nodige verkoeling, zegt Middendorp. Maar er is een maar: "De temperatuur gaat direct naar beneden de 30 graden, maar het zal daarna wel erg benauwd zijn door het vocht."

De echte verkoeling komt pas vannacht, in de zuidelijke helft van Nederland althans. Boven de rivieren zal het pas na het weekend flink afkoelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer een nieuw hitterecord in Nederland, in vijf provincies boven de 40 graden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore