Hitte

Onwel geworden kind zomerkamp van intensive care af

26 juli 2019 09:25 Aangepast: 26 juli 2019 13:28
Beeld © ANP

Bijna alle kinderen die gisteren onwel werden op een kampeerkamp in Leusden, zijn weer uit het ziekenhuis. Dat meldt YMCA, de organisatie van het zomerkamp.

Jaap de Mooij van YMCA laat weten dat nog één kind in het ziekenhuis ligt. "Die ligt niet meer op de intensive care."

Gistermiddag raakten in totaal 36 kinderen op de kampeerboerderij in Leusden onwel door de hitte. Hulpdiensten rukten met veel materieel uit. Er kwam ook een traumahelikopter naar de kampeerboerderij. De schrik zat er aanvankelijk goed in.

Intensive care

De 36 kinderen werden allemaal naar het Utrechtse ziekenhuis UMC overgebracht. De gezondheidstoestand van één kind was zo slecht, dat het op de afdeling intensive care moest worden opgenomen. 

Inmiddels gaat het beter met dit kind en ook alle andere kinderen zijn weer thuis. "We zijn allemaal veilig thuisgekomen in Rijnsburg", zegt De Mooij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kinderen afgevoerd na oververhitting op zomerkamp in Leusden

Op het kampeerterrein waren negen verschillende kampen, in ieder kamp zaten 40 tot 80 kinderen. Sommige kampen lagen in de zon. "In één van die kampen, het grootste kamp, was de minste schaduw", vertelt De Mooij. 

Het ging allemaal vrij snel. "Er waren gelukkig artsen in de buurt. De hulpdiensten hebben het geweldig gedaan."

De Veiligheidsregio Utrecht liet gisteren weten dat de kampleiding in overleg met de hulpdiensten heeft besloten de overige kampen af te gelasten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore