Nieuwe vertragingen

Ook vandaag nog vertraagde vluchten door storing Schiphol

25 juli 2019 06:52 Aangepast: 25 juli 2019 08:12
Beeld © ANP

De inmiddels opgeloste storing in de brandstofvoorziening op Schiphol heeft ook vandaag nog gevolgen voor het vluchtschema. Reizigers moeten rekening houden met nieuwe vertragingen, omdat het aantal van 300 geschrapte vertrekkende en aankomende vluchten niet zomaar is ingelopen.

Schiphol roept reizigers op de aankomst- en vertrektijden goed in de gaten te houden en rekening te houden met gewijzigde reistijden. Volgens een woordvoerster zullen vluchten ook vandaag deels vertraagd zijn.

De storing bij het bedrijf dat de vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet, Aircraft Fuel Supply, begon gistermiddag om 13.00 uur. Pas om 21.30 uur was het probleem verholpen. Door de problemen konden tientallen vliegtuigen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Tienduizenden reizigers werden daarvan de dupe.

De reizigers van de geannuleerde vluchten zijn door vliegmaatschappijen omgeboekt. Circa 1300 reizigers die niet konden vertrekken, hebben de nacht op veldbedden in de vertrekhal achter de security doorgebracht. Andere gedupeerde reizigers zijn door vliegmaatschappijen in hotels ondergebracht of zijn naar huis teruggekeerd.

Honderden vakanties gestrand op Schiphol door storing

Sommige gedupeerde reizigers zagen hun vakantieplannen in het water vallen. "De excursie voor morgenochtend was al geboekt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore