Storing op Schiphol

Uren wachten in vliegtuig: 'Er werd steeds gezegd dat het nog 20 minuten zou duren'

24 juli 2019 20:04 Aangepast: 24 juli 2019 22:24
Riccardo (r) en zijn tweelingbroer Beeld © Riccardo de Wit

Gestrande reizigers op Schiphol zaten soms uren in het vliegtuig, zonder dat ze wisten wat er aan de hand was en hoe lang het nog ging duren. "Na drie uur wachten zei de captain dat de vlucht geannuleerd was."

Riccardo de Wit zou vanmiddag met zijn broer naar Boekarest vliegen. Ze zaten al klaar in het toestel, maar toen duurde het allemaal wel erg lang. Ze kregen wel te horen dat er een probleem was met de brandstof, maar wat dat verder betekende was niet duidelijk.

Ondertussen kregen alle passagiers water uitgedeeld. En gelukkig deed ook de airco het ook.

Tot diep in de avond

Toen ze uiteindelijk te horen kregen dat de vlucht werd geannuleerd, kwamen daar gelukkig wel meteen goede instructies bij, vertelt Riccardo. "Ik heb toen gebeld met KLM en die hebben ons omgeboekt naar een vlucht van van 20:55 uur. Alleen is het nu de vraag of die wel kan doorgaan, want de storing is er nog steeds."

Schiphol heeft al laten weten dat de storing tot diep in de avond voor problemen zal blijven zorgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandstofstoring Schiphol voorbij: eerste vliegtuigen opgestegen

Riccardo kreeg voor het ongemak een tegoedbon voor tien euro om op Schiphol wat te kunnen eten of drinken. "Maar ja, een blikje Fanta kost hier al drie euro, haha."

'Airco deed het wel'

Ook Noah Niesse strandde vandaag op Schiphol. Hij zat met zijn familie twee uur in het vliegtuig te wachten, voordat ze eruit mochten. "De airco deed het wel, maar met 150 mensen werd het toch erg warm."

Noah (2e van rechts) zou met zijn familie naar Turkije vliegen Noah (2e van rechts) zou met zijn familie naar Turkije vliegen

En ondertussen bleef meer duidelijkheid uit. Ook hier wist de gezagvoerder wel te vertellen dat er iets mis was met de brandstoftoevoer, maar hij had geen idee wanneer ze zouden konden opstijgen. "Er werd steeds gezegd dat het nog 20 minuten zou duren, maar dat bleek dus niet zo."

'Lekker bijkomen'

Dag 1 van Noahs vakantie valt nu in het water. "We zijn met vijf man op weg naar Turkije:  All-in hotelletje, lekker bijkomen aan het zwembad. We zouden om kwart over 6 Turkse tijd aankomen. Ik denk nu dat we een late avondvlucht krijgen."

Om de uren op het vliegveld door te komen kregen Noah en zijn medepassagiers een 'travel snackbox' van operator Corendon en wat flesjes water. 

Na uren wachten keren veel reizigers toch maar terug naar huis

Een dikke teleurstelling voor de mensen van wie de vakantie vandaag niet doorging door de storing op Schiphol. "De excursie voor morgenochtend was al geboekt", zegt een vrouw tegen RTL Nieuws.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vervuilerskorting bij KLM: langer vliegen, goedkoper ticket

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore