'Online sterk gegroeid'

Nooit meer IKEA-catalogus in de bus: einde van een tijdperk

23 juli 2019 20:24 Aangepast: 24 juli 2019 10:07
Een vrouw bladert door de IKEA-catalogus (archieffoto). Beeld © ANP

IKEA stopt in Nederland met het verspreiden van de gedrukte catalogus. Het woonwarenhuis kiest voor een digitale versie, die vanaf 27 augustus op de website te bekijken is. Voor wie écht niet zonder de papieren gids kan, ligt in de winkels straks een beperkt aantal exemplaren klaar.

De gids viel jarenlang bij huishoudens op de mat. Wereldwijd werden elk jaar zo’n 210 miljoen exemplaren van de catalogus verspreid in 38 talen en 76 verschillende versies.

Online sterk gegroeid

"De afgelopen jaren hebben we het gebruik en bereik van de digitale catalogus enorm zien groeien", zegt Shirley Jones, commercial manager van IKEA Retail Nederland. "Bovendien weten we dat verreweg de meeste klanten zich eerst oriënteren op IKEA.nl en via onze andere digitale kanalen, voordat zij een van onze winkels bezoeken of online bij ons shoppen. We zien daarom steeds meer voordelen van de catalogus in digitale vorm."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is hoe de Ikea-catalogus jouw ideale thuissituatie nabootst

Begin deze maand presenteerde de winkelketen zijn nieuwe app, een vervanging van de bestaande IKEA Store App. Klanten in Nederland en Frankrijk zijn als eersten in de gelegenheid bepaalde nieuwe functies uit te proberen.

Niet minder omzet

In Groot-Brittannië deed IKEA afgelopen jaar onderzoek naar de effecten van het vervangen van de gedrukte catalogus door een digitale versie. Van negatieve gevolgen voor de omzet was geen sprake, zegt het winkelconcern.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ikea stort zich op online shoppen met nieuwe app

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van