Levensgevaarlijk gewond

Amsterdamse politiehond Alpha bloedt bijna dood door zwerfafval

23 juli 2019 18:54 Aangepast: 23 juli 2019 19:05
Politiehond Alpha raakte levensgevaarlijk gewond. Beeld © Politie Amsterdam

Zwerfafval kan levensgevaarlijke gevolgen hebben voor dieren, waarschuwt de politie vandaag. Politiehond Alpha liep een slagaderlijke bloeding op toen hij tijdens het spelen in het zand zwaargewond raakte door een groot stuk glas.

"Bijna een dodelijke combinatie", schrijft de politie Amsterdam. Niet een gewapende boef, maar een stukje zwerfafval kostte politiehond Alpha bijna zijn leven. 

Op Facebook deelt de politie Amsterdam het verhaal van de negen maanden oude politiehond.

Groot stuk glas terecht

"Het leven van een politiehond (to be) staat natuurlijk niet alleen in het teken van oefenen en werken. Geleiders gaan met hun hond in de vrije uurtjes ook vaak gezellig op pad, lekker naar het strand bijvoorbeeld. Tijdens het stoeien komt Alpha opeens in een groot stuk glas terecht en dit heeft gelijk vreselijke gevolgen. Een slagaderlijke bloeding om precies te zijn."

De wond die de hond overhield. De wond die de hond overhield.

Engeltje op schouder

Het baasje van de hond reed meteen naar de dierenkliniek met de gewonde hond. "Alpha heeft een engeltje op zijn harige schouder gehad: vijf minuten later bij de dierenkliniek en hij was doodgebloed. Allemaal omdat iemand een kapot bierfles op het strand heeft laten slingeren."

Met Alpha gaat het nu naar omstandigheden erg goed, schrijft de politie. "Hij belast de getroffen poot alweer en kan niet wachten om snel terug naar het strand te gaan."

Volgens de politie heeft de hond wel een duidelijke boodschap voor iedereen: "Ruim je zooi op!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore