Kan dat wel?

Zeemeeuw rooft hondje uit tuin (als we zijn Britse baasje mogen geloven)

22 juli 2019 20:34 Aangepast: 22 juli 2019 20:40
Hondje Gizmo is verdwenen Beeld © Eigen foto

Een chihuahua zou in de Britse plaats Devon gegrepen zijn door een zeemeeuw. Zijn baasje vertelt het spannende verhaal dat de 4-jarige Gizmo gewoon in de tuin liep toen hij werd gegrepen en werd meegenomen.

Britse media, waaronder The Guardian, schrijven dat het baasje in de tuin zijn was aan het ophangen was en opeens zijn hondje heel hard hoorde blaffen. Hij vertelt dat hij nog net kon zien dat een zeemeeuw met het de hond in zijn bek wegvloog.

Het hondje is van zijn 24-jarige vrouw Becca. Zij probeerde met een zoekactie de chihuahua terug te vinden. Op daken en in bomen, overal werd gezocht, maar tevergeefs: Gizmo is nog steeds zoek.

Onvoorstelbaar verhaal

Maar kan dat eigenlijk wel, een meeuw die een hond grijpt? Nederlandse vogeldeskundigen vinden het een onwaarschijnlijk verhaal. "Ik heb nog nooit gehoord dat een meeuw een hond grijpt", zegt vogeldeskundige André de Baerdemaeker.

"Een rat of een duif, dat gebeurt nog wel eens", zegt hij. "Maar dan maakt een meeuw hem op de grond dood. Dat hij een levende prooi mee de lucht inneemt, kan ik me niet voorstellen."

Gizmo in betere tijden. Gizmo in betere tijden.

Zeevogelonderzoeker Mardik Leopold is stelliger: "Het kan helemaal niet", lacht hij. Volgens hem is een hond veel te zwaar voor een meeuwensnavel, al was deze chihuahua volgens zijn baasje maar 23 centimeter lang.

Andere vogel?

Wat er dan wel met Gizmo gebeurd zou kunnen zijn? “Misschien was het een andere vogel, een havik of zo?”, zegt De Baerdemaker. “Maar ik weet het niet. Ik heb geen getuigen gesproken, dus kan er niks meer over zeggen.”

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore