150.000 bezoekers

André Rieu verbreekt bezoekersrecord met Vrijthofconcerten

22 juli 2019 02:47 Aangepast: 22 juli 2019 08:13
André Rieu Beeld © ANP

André Rieu heeft met de vijftiende editie van zijn Vrijthofconcerten in Maastricht een bezoekersrecord verbroken. De maestro verwelkomde tijdens zijn concertreeks 150.000 bezoekers uit 99 verschillende landen. Daar zat vrijdagavond bovendien de miljoenste bezoeker bij. Het concert van gisteren was Rieus honderdste optreden op het plein.

De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, overhandigde Rieu een plaquette voor zijn prestaties voor de stad Maastricht.

"Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet", zei de violist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Rieu trapt reeks Vrijthofconcerten af

Concertfilm

Op 27 en 28 juli wordt een documentaire van het optreden vertoond in ruim 200 Nederlandse bioscopen. André van Duin presenteert deze speciale 'bioscoopconcerten'.

De film reist vervolgens naar meer dan 2000 bioscopen in andere landen.

André van Duin interviewt André Rieu

Ieder jaar walst André Rieu met zijn Johan Strauss orkest over het Middeleeuwse Vrijthof in zijn geboortestad Maastricht. Sinds drie jaar wordt deze show ook gefilmd en in bioscopen over de hele wereld vertoond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`