Twee incidenten

Drie zwemmers overleden voor de kust van Den Haag

21 juli 2019 21:51 Aangepast: 22 juli 2019 09:10
Een traumahelikopter en meerdere reddingsboten werden ingezet. Beeld © Regio 15

Bij de stranden van Den Haag en Wassenaar zijn drie zwemmers om het leven gekomen. Hulpdiensten kregen rond 18.30 uur de melding dat er een zwemmer in de problemen was gekomen ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag, ook bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar ging het mis.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet, maar het mocht niet baten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

112 verdrinkingsdoden in 2018, grootste toename in jaren

Familie op de hoogte

De drie slachtoffers zijn op de kant door de hulpdiensten gereanimeerd, maar zijn overleden. Hoe het kan dat ze in de problemen kwamen, is nog niet bekend.

Volgens de KNMR was er geen sprake van een sterke stroming in zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver de zee ingegaan, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Hulpdiensten rukten massaal uit.

Geen Nederlanders

De familieleden van de slachtoffers zijn op de hoogte gebracht. De identiteit van de slachtoffers is niet bekendgemaakt, maar de politie meldt dat de twee mannen bij Wassenaarse Slag van Poolse afkomst zijn en de man bij Zuiderstrand van Duitse afkomst. 

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn daardoor getuige geweest van de gebeurtenissen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Warme zomer leidt tot recordaantal reddingen op water

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore