Liquidatie Amsterdam

Familielid doodgeschoten Balentien: 'Hij voelde het aankomen'

21 juli 2019 17:11 Aangepast: 21 juli 2019 17:34
Er liggen bloemen op de plek waar Balentien is neergeschoten. Beeld © RTL Nieuws

De bekende Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien is gisteren bij een aanslag omgekomen. Veel omwonenden waren getuige van de kogelregen en de liquidatie. "Hij kwam aanstrompelen en werd nog een keer neergeschoten."

Twee taxichauffeurs stonden afgelopen nacht bij het metrostation Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost toen ze werden opgeschrikt door een kogelregen. "Ik hoorde ratatattaaatt taattaat taatta", vertelt een van hen aan RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liquidatie Amsterdam: één van de kogels ging dwars door woning

De man, die anoniem wil blijven, zag een man vluchten nadat die in zijn been was geschoten. "Een zwarte Renault Mégane reed achter hem aan. Daarna werd hij nog twee à drie keer van dichtbij neergeschoten. "Ik moest dekking zoeken onder de auto."

'Kon er niet van slapen'

Het slachtoffer, Inchomar Balentien, die zou behoren tot de 'mocro maffia', overleed aan zijn verwondingen. De politie heeft 'een sterk vermoeden' dat het om een gerichte actie ging.

Op het moment van de schietpartij stonden meerdere personen op de parkeerplaats. Enkelen sloegen tijdens de aanslag op de vlucht. De taxichauffeur heeft na de liquidatie de hele nacht niet kunnen slapen.

'Hij voelde het aankomen'

Een familielid laat aan RTL Nieuws weten dat Balentien al langer dacht dat er wat zou gaan gebeuren. "Maar hij was echt een gesloten persoon. Hij hield alles voor zichzelf. Soms zei hij wel iets in de zin van 'met Gods wil en dat', maar toevallig zei hij drie maanden geleden dat hij wat aanvoelde komen dat hij extra alert moest zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore