Vermoedelijk liquidatie

Amsterdamse crimineel doodgeschoten bij metrostation

21 juli 2019 06:30 Aangepast: 21 juli 2019 09:29
Beeld © Inter Visual Studio

Bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam-Zuidoost is even voor middernacht een man doodgeschoten. Volgens het Parool is het slachtoffer de Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt, de politie zegt alleen dat het gaat om een 33-jarige Amsterdammer. De man was een bekende van de politie, meldt een politiewoordvoerder. De schietpartij was volgens hem een gerichte actie.

Over de aanleiding van het incident bestaat nog geen duidelijkheid.

De straat waar het lichaam van het slachtoffer werd aangetroffen, ligt bezaaid met kogelhulzen. De straat waar het lichaam van het slachtoffer werd aangetroffen, ligt bezaaid met kogelhulzen.

Gwenette Martha

Balentien was volgens het Parool in meerdere geweldszaken verwikkeld, als dader én als doelwit. Zes jaar geleden zou hij ternauwernood een moordaanslag hebben overleefd.

De 33-jarige man zou bevriend zijn geweest met de inmiddels geliquideerde crimineel Gwenette Martha, sleutelfiguur in een reeks liquidaties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gwenette Martha sleutelfiguur in Amsterdamse onderwereld

In februari werd Balentien vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel in 2008 in een lift in de flat Gooioord in Zuidoost. Justitie kon niet bewijzen dat hij het was die Kastiel had willen beroven van 35.000 euro. Het OM had tien jaar cel tegen hem geëist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore