'Memorabele dag'

Ook laatste prinses verlaat basisschool: 'Dank voor een normale schooltijd'

19 juli 2019 15:18 Aangepast: 19 juli 2019 16:14
Prinses Ariane en koning Willem-Alexander en koningin Máxima Beeld © ANP

Het was een bijzondere dag voor de koninklijke familie vandaag. Ariane, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, werd uitgezwaaid op haar basisschool. "Hiermee sluiten we een bijzondere periode af."

Dat zei koning Willem-Alexander vandaag tijdens een fotosessie in de tuin van hun nieuwe optrekje paleis Huis ten Bosch. Traditiegetrouw ontvingen ze tientallen fotografen, journalisten en zeker vijftien cameraploegen voor een foto.

'Links, rechts!'

'Links! Rechts!', werd naar ze geroepen. En op het moment dat de prinsesjes er even alleen voor stonden, keken Willem-Alexander en Máxima vol trots toe.

Wat het gezin gaat doen deze vakantie? "Vooral genieten van elkaar, samen zijn en even wat rust", zei Willem-Alexander. "Ik kijk er ook naar uit om diepere gesprekken te hebben met onze dochters", vulde Máxima aan. "Wat willen ze in het leven en zijn ze gelukkig? Dat is het mooie van vakantie, om daar tijd voor te nemen. Soms is het vlug, vlug, vlug en kom je nauwelijks tot echt goede gesprekken." 

'Dank voor normale tijd op basisschool'

Na de vakantie gaan alle prinsesjes naar de middelbare school. Ariane stapte vandaag voor het laatst over de drempel van de Bloemcampschool in Wassenaar. Het was voor het gezin een 'memorabele dag'. "Heel veel dank aan de directie, leraren en medescholieren voor de manier waarop ze met onze kinderen zijn omgegaan", zei de koning. "Ze hebben een hele normale tijd gehad op de basisschool, dank dat dat mogelijk was." 

De koning en koningin benadrukten nog maar een keer hoe 'trots' ze op hun dochters zijn. "We voelen ons heel gelukkig hier in ons nieuwe huis", zeiden ze. Daarnaast hebben Amalia en Alexia twee 'prachtige eindlijsten' gekregen op hun middelbare school, het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. 

Ariane is er klaar voor

Wat hun cijfers waren? "Verder dan dat differentiëren we niet, maar ze zijn allemaal over en gaan volgend jaar weer vol goede moed en energie het schooljaar in. We zijn ervan overtuigd dat Ariane het net zo goed zal doen als haar zusjes." 

Of ze daar zin in heeft? Koning Willem-Alexander: "Ze kan zelfs niet wachten, ze is er helemaal klaar voor."

De koninklijke familie voor paleis Huis ten Bosch. De koninklijke familie voor paleis Huis ten Bosch.
Máxima en Willem-Alexander kijken vol trots naar hun kinderen. Máxima en Willem-Alexander kijken vol trots naar hun kinderen.
De prinsesjes voor paleis Huis ten Bosch. De prinsesjes voor paleis Huis ten Bosch.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor paleis Huis ten Bosch.
Alexia steekt haar duimen op Alexia steekt haar duimen op
De koninklijke familie voor paleis Huis ten Bosch. De koninklijke familie voor paleis Huis ten Bosch.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore