Nog 41.580 lopers

Ruim duizend Vierdaagselopers geven op

18 juli 2019 19:50 Aangepast: 18 juli 2019 20:21
Beeld © ANP

1111 wandelaars hebben vandaag hun deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse gestaakt. Zij zijn vanochtend niet meer gestart of onderweg uitgevallen.

De Vierdaagse startte dinsdag met 44.702 deelnemers. Aan de feestelijke intocht over de Via Gladiola in Nijmegen doen morgen 41.580 lopers mee. Recorddeelnemer Bert van der Lans is er niet bij. Hij brak dinsdag zijn sleutelbeen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recorddeelnemer Bert van der Lans niet meer van start bij Vierdaagse

Volgens marsleider Henny Sackers verloopt de Vierdaagse tot nu toe vlekkeloos. "Op de eerste drie dagen nergens grote problemen onderweg en fantastische weersomstandigheden. Morgen wordt het wat warmer, maar geen reden om het hitteprotocol uit de kast te halen." De meteorologische dienst verwacht dat het tijdens de intocht ruim 25 graden zal zijn met kans op een bui.

Jeukrups

Ook de eikenprocessierups zorgt niet voor problemen. De wandelmars gaat deels door gebieden waar extreem veel rupsen zaten, maar het Rode Kruis zag nog geen enkele loper met klachten. De parcoursen van de Vierdaagse zijn tot een dag voor de start schoongemaakt. Waarschijnlijk heeft dat geholpen, aldus de organisatie.

Het Vierdaagselegioen loopt op de laatste dag naar Cuijk in Brabant. Daar steken ze via een speciaal door Defensie aangelegde pontonbrug de Maas over en gaan terug naar Nijmegen. Voor de 6000 militaire lopers is de mars afgelopen aan het begin van de Sint Annastraat ofwel Via Gladiola. De militairen kleden zich daar om in gala-uniform en doen zo mee aan de laatste kilometers. Op de eretribune haalt onder andere defensieminister Ank Bijleveld ze in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Selina is de jongste deelnemer van de Vierdaagse: 'Op naar de medaille!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore