NL-alert verstuurd

Grote brand bij papierfabriek in Staphorst

18 juli 2019 01:32 Aangepast: 18 juli 2019 08:41
Uitslaande brand aan de industrieweg in Staphorst. Beeld © Harm Meter

Bij een papierrecyclingfabriek in Staphorst woedde vannacht een grote uitslaande brand. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar het pand is volgens de brandweer niet meer te redden.

Sinds 02.00 uur is de brand onder controle, maar nog tot in de loop van vandaag zal de brandweer waarschijnlijk blijven blussen. De omliggende huizen zijn ontruimd en diverse blusploegen vanuit de regio waren ter plaatse om het vuur te bestrijden. 

Metershoge vlammen

De vlammen sloegen metershoog uit het dak van het pand. In verband met de enorme rookontwikkeling heeft de brandweer rondom 01.00 uur een NL-alert verstuurd. Bewoners in de omgeving wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. 

De brand is rond middernacht uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend. Drie jaar geleden stond dezelfde fabriek ook in brand.

Metershoge vlammen bij uitslaande brand papierfabriek Staphorst

Een drukke nacht voor de brandweer in Staphorst. Het duurde uren voordat een grote brand in een papierfabriek onder controle was. De brandweer heeft een aantal omliggende woningen uit voorzorg ontruimd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`