Familie blijft zoeken

Jaïr verdween 25 jaar geleden van het strand: 'We willen antwoorden'

16 juli 2019 20:14 Aangepast: 17 juli 2019 17:33
Jaïr Soares

"Het is een wond die op willekeurige momenten opengaat. Een vicieuze cirkel. En de enige manier om die te doorbreken, is als we achter de waarheid komen." Dat zegt de oudere broer van Jaïr Soares, de destijds 7-jarige jongen die op vrijdag 4 augustus 1995 van een druk strand in Monster verdween.

Jaïr verdween na het eten van een patatje bij een strandtent. Omdat hij zijn portie al sneller op had dan zijn broer en ouders, ging hij weer buiten spelen. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Zijn vader, moeder en vier oudere broers leven in onzekerheid. "Hij is ons broertje. Dat is niet gestopt, dat is niet veranderd", zegt een broer van Jaïr tegen het regionale opsporingsprogramma Team West. "Het ergste wat ik zou kunnen doen, is doen alsof hij niet meer bestaat. Niemand van ons doet dat."

Wroeging

Tegen De Telegraaf zegt de politie dat de dader mogelijk een tbs'er is. Mede daarom staat de vermissing van Jaïr op de coldcasekalender: "Het idee van de coldcasekalender is dat mensen in een gevangenis of tbs-kliniek wetenschap hebben van misdrijven en ons tippen. Ze kunnen iets van een medegevangene of -patiënt gehoord hebben. Of de dader zelf kan bij het zien van de kalender wroeging krijgen." Voor de gouden tip ligt een beloning klaar van 15.000 euro.

Ook de familie van Jaïr hoopt op een oplossing in de zaak, zegt zijn broer. "We willen antwoorden krijgen op vragen die al 24 jaar door ons hoofd spoken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore