Veel blaren

661 wandelaars minder na eerste dag Vierdaagse

16 juli 2019 18:42 Aangepast: 16 juli 2019 18:48
Wandelaars én toeschouwers tijdens de eerste Vierdaagsedag. Beeld © ANP

De eerste wandeldag van de Vierdaagse was voor 661 mensen te zwaar. Ze zijn niet eens begonnen aan de wandeltocht of konden de eerste dag door de Betuwe niet voltooien.

Er zijn nu 44.041 deelnemers over. Ze gaan morgen op pad voor de tweede dag door het Land van Maas en Waal. Vorig jaar vielen op de eerste dag iets minder wandelaars uit.

Veel blaren

De eerste dag door de Betuwe heeft volgens het Rode Kruis voor opvallend veel blaren gezorgd. Zowel onderweg als bij het eindpunt in Nijmegen zijn vele tientallen blaren meer doorgeprikt dan andere jaren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

(Bijna) nooit meer een blaar

Het Rode Kruis heeft volgens een woordvoerster geen verklaring voor de grote hoeveelheid blaren bij de wandelaars. Het was vandaag droog en niet te warm, dus "optimaal wandelweer", zei marsleider Henny Sackers. Er zijn ook niet heel veel meer lopers die voor de eerste keer meedoen. Het Rode Kruis zoekt uit waardoor de toename is veroorzaakt.

Jeukrups

De eikenprocessierups heeft niet veel klachten bij lopers veroorzaakt, maar het parcours van de eerste dag telt ook niet veel eikenbomen. Woensdag gaat de Vierdaagse door een gebied waar extreem veel rupsen zijn bestreden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blaren, bier en gladiolen: wandelvierdaagse levert 50 miljoen euro op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`