Brief van directeur

Vernieuwde stint mogelijk te laat voor begin schooljaar in Zuid-Nederland

16 juli 2019 03:15 Aangepast: 16 juli 2019 08:41
Beeld © Hollandse Hoogte

Het is mogelijk dat de vernieuwde stint niet op tijd geleverd kan worden voor het nieuwe schooljaar. Daarvoor waarschuwt de directeur van het bedrijf achter de stint. Minister Van Nieuwenhuizen beloofde dat de bolderkar in het nieuwe schooljaar de weg weer op kan.

Directeur Edwin Renzen waarschuwt klanten in het zuiden van het land in een brief, schrijft De Telegraaf. In die regio begint het schooljaar het eerst weer, maar mogelijk dus zonder de stint.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe stint kan in augustus weer de weg op

"We hebben geen 100 procent zekerheid, dus moeten ze er zeker niet op rekenen in het vervoersplan", zegt Renzen. "Als het alleen aan ons zou liggen, zou ik garanties durven geven. Dat kan ik niet. Maar we gaan er wel voor."

Minister Van Nieuwenhuizen heeft al gezegd dat de stint weer de weg op kan. Er moeten nog wel een aantal keuringen gedaan worden, voordat de stint weer de weg op kan. Volgens Renzen is 'één kink in de kabel' genoeg om de leverdatum te laten verschuiven.

Tien kinderen

Het bedrijf achter de stint hoopt dat eind augustus de eerste aangepaste stints kunnen worden geleverd. In de nieuwe versie mogen tien kinderen vervoerd worden, in plaats van acht. Dat moet het voor kinderopvangorganisaties makkelijker maken.

De stint werd van de weg gehaald na het fatale ongeluk op een spoorwegovergang in Oss, vorig jaar september. Bij dat ongeluk kwamen vier kinderen om het leven. Volgens het OM treft de bestuurster geen blaam, zij heeft er alles aan gedaan om de stint tot stilstand te brengen.

Dit moet de nieuwe stint worden

De fabrikant van de Stint heeft een compleet vernieuwd model laten ontwikkelen dat voldoet aan nieuwe regels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van