Trage procedure

Herkeuring rijbewijs gaat straks sneller: meer medisch experts bij CBR

15 juli 2019 17:04 Aangepast: 15 juli 2019 18:15
(Archieffoto) Beeld © ANP

Sommige mensen zitten er al maanden op te wachten: verlenging van hun rijbewijs na een herkeuring. Het CBR heeft het zo druk, dat het vaak niet lukt om de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen. Het CBR gaat nu meer experts aantrekken om de trage procedure te versnellen.

Het CBR noemt deze mensen 'medisch adviseurs'. Die kunnen beslissen of burgers medisch gezien nog geschikt zijn te rijden.

Op korte termijn

Op aandringen van verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zegt het CBR ervoor te zorgen dat op korte termijn het aantal experts kan worden uitgebreid, dat er efficiënter zal worden gewerkt en dat ook op de lange termijn alles in orde is.

De problemen die burgers ondervinden bij het CBR komen vooral doordat het niet lukt de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

75-plussers klagen over CBR: procedure herkeuring rijbewijs te traag

Minister Van Nieuwenhuizen kondigt aan alles scherp in de gaten te houden en erop toe te zien dat de voorgestelde maatregelen door het CBR worden uitgevoerd. Eerder riep ze de instelling al op orde op zaken te stellen.

Extra kosten

Het CBR krijgt steeds meer schadeclaims van ouderen die al maanden zitten te wachten omdat hun rijbewijs niet wordt verlengd. Ondertussen maken de wachtenden extra kosten voor hun vervoer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore