Rembrandt Art Festival

Rembrandts verjaardag wordt vandaag groots gevierd

15 juli 2019 05:28 Aangepast: 15 juli 2019 08:44

Vandaag is het de verjaardag van Rembrandt. Hij zou 413 jaar oud zijn geworden. Museum Het Rembrandthuis viert dat met een festival in de straat waar het voormalige woonhuis van de zeventiende-eeuwse schilder staat.

Het Rembrandt Art Festival is van 10.00 tot 18.00 uur in de Amsterdamse Jodenbreestraat en de aangrenzende Sint Antoniebreestraat. Bezoekers kunnen hier kunstenaars in actie zien, of meedoen aan workshops. Ook zijn er kraampjes en muziek.

In het Rijksmuseum in de hoofdstad opent vandaag de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. In deze expositie, die tot en met 15 september is te zien, zijn 563 werken te zien van makers die zich hebben laten inspireren door de beroemde kunstschilder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorm onderzoek naar De Nachtwacht, schilderij in grote glazen vitrine

Rembrandtjaar

Dit jaar is ook het 350e sterfjaar van de kunstschilder en het hele jaar door wordt het Rembrandtjaar gevierd. Door geheel Nederland zijn exposities te zien en worden activiteiten georganiseerd rondom de Hollandse meester.

Het thema van het Rembrandtjaar 2019 is Rembrandt en de Gouden Eeuw. Daarom organiseren musea ook tentoonstellingen over andere Nederlandse kunstenaars uit de 17de eeuw en over onderwerpen die met de Gouden Eeuw verband houden. 

Tentoonstellingen

Zo klinkt Rembrandt

Onderzoekers hebben de stem van Rembrandt nagebootst. De schilder die 350 jaar geleden overleed is nu te weer te horen na uitgebreid onderzoek van zijn eigen schilderijen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`