19-jarige verdachte

OM onderzoekt misbruik tienermeisjes in Gelders dorp Neede

13 juli 2019 14:08 Aangepast: 13 juli 2019 15:23
Beeld © Google Streetview

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige meisjes in het Gelderse dorp Neede. Een 19-jarige man zit sinds vorige maand vast in de zaak.

De afgelopen twee jaar zou de man meisjes tussen de 14 en 16 jaar hebben verkracht, schrijft de regionale krant Tubantia, die vandaag de zaak onder de aandacht heeft gebracht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil tegen RTL Nieuws niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat. 

Tubantia sprak vier slachtoffers. Twee meisjes hebben aangifte gedaan, twee anderen zouden dat tot nu toe nog niet hebben gedurfd. De tieners zeggen dat er meer slachtoffers zijn.

Verklaringen 'niet sluitend'

De advocaat van de 19-jarige man bevestigt aan RTL Nieuws zijn aanhouding vorige maand. Op 4 juli is zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. "De officier van justitie vroeg om 90 dagen, maar dat zijn er 30 geworden", zegt Alwin Dooijeweerd.

Waar de man precies van wordt verdacht wil Dooijeweerd niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat de verklaringen van de meisjes 'niet sluitend' zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5,5 jaar cel en tbs voor huisarts vanwege ontucht met dochter en vriendinnetjes

De man is volgens Tubantia opgepakt nadat een 14-jarig meisje uit Neede in mei aangifte had gedaan van verkrachting. Haar ouders gaven het meisje bij de politie op als vermist; vervolgens werd ze bij hem aangetroffen. Na vragen van de politie en haar ouders ontstond het vermoeden van verkrachting.

Het slachtoffer zegt dat de verdachte met zijn telefoon het misbruik heeft gefilmd. Zij en haar ouders zeggen dat de politie over die videobeelden beschikt.

Onder invloed

Andere meisjes zeggen dat ze tijdens het misbruik onder invloed waren. Ze zouden door de man zijn dronken gevoerd of zouden drugs toegediend hebben gekregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore