Aansterken

'Geredde leeuw Simba is tot rust gekomen'

13 juli 2019 13:06 Aangepast: 13 juli 2019 13:09
Simba gaat nu een maand lang in quarantaine. Beeld © ANP

De in Bagdad geredde leeuw Simba, die gisteren in Nederland is aangekomen, maakt het naar omstandigheden goed. Dat zegt Stichting Leeuw, waar het ernstig verwaarloosde dier de tijd krijgt om aan te sterken.

Twee marechaussees van de ambassade in Bagdad vonden de leeuw op een markt in de Iraakse hoofdstad. Het vermagerde dier zat in een te kleine kooi.

De twee militairen begonnen een succesvolle crowdfundingsactie met hulp van de Stichting Leeuw om het dier - inmiddels Simba gedoopt - uit zijn ellendige situatie te bevrijden.

Op deze foto is te zien hoe Simba te koop werd aangeboden op de markt Op deze foto is te zien hoe Simba te koop werd aangeboden op de markt

Met resultaat. Simba de Leeuw landde gistermiddag op vliegveld Maastricht Aachen Airport en werd overgebracht naar Anna Paulowna. Het dier leeft nu eerst een maand in quarantaine.

Wassen

De bedoeling is om het twee jaar oude dier aan te laten sterken en dan terug te brengen naar het continent van oorsprong, Afrika. Om precies te zijn een opvangcentrum in Zuid-Afrika.

Stichting Leeuw meldt op Facebook dat Simba zijn eerste nacht goed is doorgekomen. "Hij is zich uitgebreid gaan wassen en kwam duidelijk tot rust."

De conditie van de leeuw is 'redelijk'. "Maar hij heeft geen spieren kunnen opbouwen door altijd in een kleine ruimte te hebben geleefd. Hier zullen wij de komende periode aan moeten werken en natuurlijk zorgen dat hij de juiste voeding en supplementen krijgt."

Het lijkt erop dat Simba is  ontklauwd. "Dat betekent dat hij aan zijn voorpoten geen nagels meer heeft. Deze groeien ook niet meer aan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore