Uitnodiging afgewezen

Trump definitief niet naar Terneuzen voor herdenking Slag om de Schelde

12 juli 2019 09:16 Aangepast: 12 juli 2019 09:19
Beeld © AFP

President Donald Trump zal niet naar Terneuzen komen voor de herdenking van de Slag om de Schelde. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Trump werd door koning Willem-Alexander uitgenodigd om eind augustus naar Terneuzen af te reizen om samen de Slag om de Schelde te herdenken. Het moment speelde 75 jaar geleden een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland en België.

Waarom Trump niet komt, is onduidelijk. 

In Terneuzen waren de voorbereidingen voor het bezoek van Trump al begonnen. Eerder zei burgemeester Jan Lonink van de stad tegen RTL Nieuws: "We bereiden ons voor op het hoogste bezoek dat mogelijk is. Het geeft wat spanning. Tegelijkertijd is het ook wel bijzonder. En we voelen ons vereerd."

Domper

Een domper dus voor Lonink, nu Trump de stad heeft afgewezen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Terneuzen klaar voor komst Donald Trump: 'Het geeft wat spanning'

Vandaag werd wel duidelijk dat premier Mark Rutte volgende week een bezoek zal brengen aan president Donald Trump. Dat wordt de tweede keer dat Rutte in het Witte Huis wordt ontvangen. De eerste keer was begin juli vorig jaar.

De woordvoerder van het Witte Huis heeft laten weten dat de leiders het waarschijnlijk gaan hebben over economische en militaire samenwerking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VS bevestigt ontmoeting Trump en Rutte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore