Beledigen en mishandelen agent

Marco Kroon voor rechter om wangedrag: 'Ben behandeld alsof ik terrorist ben'

11 juli 2019 18:31 Aangepast: 11 juli 2019 22:04
Marco Kroon en zijn advocaat bij de rechtbank. Beeld © RTL Nieuws

Marco Kroon, die vandaag voor de militaire politierechter staat voor belediging en mishandeling van een agent tijdens carnaval, is onredelijk hard behandeld tijdens zijn arrestatie. Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Kroon zou aan de arrestatie blijvend letsel hebben overgehouden.

De oud-commando en drager van de militaire Willems-Orde heeft aan beide handen schade opgelopen door de manier waarop hij in de boeien werd geslagen, zegt Knoops. Hij blesseerde zijn rechterpink en botvlies van zijn linkerhand.

Kroon heeft tegen de agenten die betrokken waren bij de aanhouding aangifte gedaan wegens mishandeling met zwaar lichamelijk letsel.

Wildplassen

Kroon moet zich verantwoorden voor zijn vermeende wangedrag tijdens carnaval in Den Bosch. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zich op 3 maart schuldig gemaakt aan wildplassen en een aanval op een agent, die hem aansprak op het urineren.

Kroon werd niet lang na het incident geschorst door Defensie, waar hij bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht werkt. Hij ontkent het beledigen en mishandelen van de agent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marco Kroon aangehouden tijdens carnavalsweekend

Op z'n kop

Vandaag beklaagde de oud-militair die verschillende keren als commando werd uitgezonden naar Afghanistan over hoe hij die tijdens het carnaval werd opgepakt en afgevoerd door agenten. "Ik ben behandeld of ik een terrorist was."

Kroon zegt dat hij 'op de kop tussen twee agenten in de arrestantenbus' is terechtgekomen.

De rechter besloot vandaag dat de zaak tegen Kroon wordt aangehouden en wordt doorverwezen naar de meervoudige militaire kamer. Er is nog geen datum wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak zal zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`