Straf nu definitief

Fatale straatrace Loosdrecht: OM trekt cassatie in

11 juli 2019 16:03 Aangepast: 11 juli 2019 16:12
De verdachten tijdens de rechtszaak in november 2017. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat toch niet in cassatie tegen de uitspraak in de zaak van de doodgereden 19-jarige Fleur in Loosdrecht. Daarbij werd Walter van W. in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel en een rijverbod van vier jaar. Zijn zoon Casper (34) kreeg een taakstraf.

Vader en zoon Van W. zeiden zich verantwoordelijk te voelen, maar ontkenden dat ze een wedstrijd hielden. Voor een straatrace zag het hof te weinig bewijs. Hoewel Van W. drank op had en snel en 'zeer onvoorzichtig' reed, kon volgens het hof in juridische zin ook niet worden gesproken van roekeloos rijden.

Vonnis nu onherroepelijk

Het OM stelt dat de twee wel degelijk waren verwikkeld in een straatrace en wilde dat de zaak nog eens 'heel zorgvuldig' zou worden bekeken. Daar ziet het nu dus van af. "We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet succesvol zou zijn", stelt een woordvoerder.

Daarmee wordt het vonnis onherroepelijk en krijgt Walter van W., die het verloop van de zaak in vrijheid mocht afwachten, een oproep om zich bij de gevangenis te melden. Hij was vaker veroordeeld voor rijden onder invloed. In eerste instantie viel zijn gevangenisstraf een jaar hoger uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM stapt naar Hoge Raad om zwaardere straf te eisen tegen doodrijders Fleur (19)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore