Ga naar de inhoud
Goedkeuring minister

Nieuwe stint kan in augustus weer de weg op

Beeld © ANP

De nieuwe versie van de stint kan vanaf het nieuwe schooljaar weer de weg op wanneer het voertuig door de keuring van de RDW komt. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft met de brancheorganisaties uit de kinderopvang afspraken gemaakt over de terugkeer van de stint.

Een belangrijke afspraak is dat met de nieuwe stint tien kinderen mogen worden vervoerd. In de oude stint mochten maar acht kinderen worden vervoerd. Onhandig, vonden kinderopvangorganisaties. "De groepsgrootte is vaak tien kinderen en anders moeten twee kinderen achterblijven", zegt Gjalt Jellesma van BOinK. 

Keuring door RDW

Het bedrijf achter de stint verwacht dat vanaf eind augustus de eerste aangepaste stints kunnen worden geleverd. "Waarschijnlijk net te laat voor de organisaties in het zuiden van het land, want daar zijn de scholen dan weer begonnen", zegt directeur Edwin Renzen. Het bedrijf is afhankelijk van keuringen door de RDW. "Wij hebben alle voorbereidingen klaar. Ik geloof erin."

Bestuurster
Lees ook:
Bestuurster stint Oss 'opgelucht en geëmotioneerd' na verklaringen getuigen

Geen schuld bij bestuurster

Vorige week werd bekend dat de oorzaak van het fatale ongeluk met de stint, vorig jaar september in Oss, niet bekend is. Bij dat ongeluk kwamen vier kinderen om het leven. Een ander kind en de bestuurster van de stint raakten zwaargewond. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft zij er alles aan gedaan om de stint tot stilstand te brengen.

Door onbekende reden lukte dat niet en kwam het voertuig op de spoorwegovergang terecht toen een trein de stint raakte. 

Dit
Lees ook:
Dit moet de nieuwe stint worden

Aan de nieuwe stint zijn een aantal aanpassingen gedaan. Ook zijn er regels opgesteld voor het besturen van het voertuig. Zo moet een bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast komt er een rijvaardigheidstraining voor de stint.