Overval

Vrouw (91) omgekomen bij uit de hand gelopen babbeltruc: 'En dat voor sieraden'

10 juli 2019 09:35 Aangepast: 10 juli 2019 09:36
Cornelia van Geesbergen Beeld © Politie

"Wie haalt zoiets nou in zijn hoofd? Zoiets onmenselijks. En dat voor twee gouden kettingen en twee armbanden." De dochter van de 91-jarige Corrie van Geesbergen uit Den Haag sprak gisteravond in Opsporing Verzocht over de dood van haar hoogbejaarde moeder. Die is om het leven gekomen bij mogelijk een uit de hand gelopen babbeltruc.

Het slachtoffer werd woensdagochtend 8 mei dood aangetroffen in haar woning. Uit sectie blijkt dat ze geen natuurlijke dood is gestorven. Bovendien zijn er sieraden verdwenen uit haar portiekwoning aan de Erasmusweg.

Thuiszorg

De avond voor haar dood had ze om 22.12 uur nog telefonisch contact met haar dochter. Tijdens dat gesprek ging de deurbel. "Ze legde de hoorn op het dressoir en liep naar de voordeur. Het was de thuiszorg, zei ze, maar mijn moeder heeft helemaal geen thuiszorg in de avond. 'Daarom heb ik ze ook weggestuurd', zei ze. Ik heb haar gezegd dat we morgen verder zouden praten en ben daarna naar bed gegaan. Zo hebben we opgehangen. Dat waren de laatste woorden."

De volgende ochtend bleek Van Geesbergen te zijn overleden. Ze werd gevonden door een medewerkster van thuiszorg en haar dochter. De gouden kettingen en armbanden waren van haar lijf gehaald.

De politie houdt rekening met een uit de hand gelopen babbeltruc. "Er zijn geen sporen die wijzen op een inbraak, maar er stond de avond voorafgaand aan haar dood iemand aan de deur die van thuiszorg beweerde te zijn. We houden er sterk rekening mee dat er de volgende ochtend weer iemand voor de deur stond met zo'n zelfde bewering. En dat mevrouw Van Geesbergen die persoon heeft binnengelaten. Mogelijk is er bij een confrontatie iets gebeurd waardoor mevrouw is overleden." De politie vraagt getuigen zich te melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie onderzoekt dood 91-jarige vrouw in Den Haag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore