Scheelt miljoenen

Fors minder ov-boetes voor studenten door soepelere regels

10 juli 2019 09:05 Aangepast: 10 juli 2019 09:07
Beeld © ANP

Studenten krijgen minder snel een boete omdat ze hun ov-kaart niet op tijd hebben stopgezet. In de eerste maanden van vorig jaar werd er voor 13,2 miljoen euro aan boetes opgelegd. In dezelfde periode van dit jaar was dat 4,1 miljoen.

De reden is simpel: studenten die hun kaart niet hebben ingeleverd, maar er ook niet mee reizen, krijgen sinds vorig jaar geen boete meer. 

Mails en brieven

Ook kregen studenten meer mails en brieven waarin ze werden gewaarschuwd dat ze hun studenten-ov-kaart op tijd bij een ophaalautomaat moeten stopzetten.

Verder zijn er filmpjes met uitleg gemaakt en is er aandacht op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Overwinning voor studenten: omstreden renteverhoging studielening van de baan

Niet op netvlies

Minister Ingrid van Engelshoven zegt in een reactie dat er aan het eind van de studietijd veel op studenten afkomt. "Daardoor schoot het op tijd stopzetten van het reisproduct op de ov-kaart er geregeld bij in, of hadden zij simpelweg niet op hun netvlies wanneer precies zij dat moesten doen", zegt zij. 

"Samen met DUO en de vervoerders konden we maatregelen doorvoeren waardoor we ervoor zorgen dat minder studenten een boete in de bus krijgen. De belangrijkste maatregel is dat studenten geen boete meer krijgen als ze niet met hun reisproduct blijven reizen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ex-studenten krijgen hogere boete voor misbruik ov-kaart

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore