'Niet slim'

Automobilist toetert jonge vrouw na: 95 euro boete

09 juli 2019 22:12 Aangepast: 09 juli 2019 22:17
(Archieffoto) Beeld © iStock

Een automobilist in Rotterdam die vanmiddag toeterde toen een jonge vrouw in korte rok passeerde, is door de politie beboet. Hij moet 95 euro betalen. "Niet slim, niet sjiek, en al helemaal geen manier om te scoren", schrijft de politie op Facebook.

Het gebeurde bij metrostation Schenkel. De bestuurder 'vond het nodig om te claxonneren, juist op het moment dat er een jonge dame gekleed in korte rok voorbij kwam lopen', schrijft de politie.

Sissen en naroepen

Dat valt onder de noemer straatintimidatie, zegt de politie. "Natuurlijk is het toeteren naar vrouwen vaak al iets dat als zeer vervelend wordt ervaren. Maar het gaat verder. Sissen, naroepen, uitschelden, achternalopen en zelfs ongevraagd aanraken."

In Rotterdam en Capelle is dit in de algemene plaatselijke verordening (APV) strafbaar gesteld. Op een overtreding staat een boete van maximaal 4100 euro of een celstraf van maximaal drie maanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Hé, psst, meisje!' wordt volgend jaar strafbaar in Rotterdam

Vorig jaar werden in Rotterdam voor het eerst twee mannen vervolgd omdat ze verdacht werden van straatintimidatie. Een 36-jarige man kreeg een voorwaardelijke boete van twee keer 100 euro. Hij had vorig jaar zomer op twee verschillende dagen meerdere vrouwen op straat lastiggevallen, onder meer door ze na te roepen.

Kus- en handgebaren

De destijds 36-jarige man zei tegen acht vrouwen dingen als 'Hé mooie dame' of 'Hé schatje'. Ook liep hij achter vrouwen aan, maakte hij kus- en handgebaren en ging hij dicht naast een vrouw op een bankje zitten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste veroordeling straatintimidatie: boete na lastigvallen vrouwen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore