Ga naar de inhoud
'Grens overschreden'

Raadslid Emmen doet aangifte tegen PVV Utrecht wegens 'aanzetten tot haat'

Screenshot van de gewraakte Facebook-post. Beeld © Facebook

Het Emmense gemeenteraadslid Ugbaad Killinci (PvdA) gaat aangifte doen tegen de Utrechtse PVV-fractie. Aanleiding is de publicatie van haar foto op de Facebook-pagina van de Utrechtse partij. Volgens Killinci is de foto geplaatst om haatreacties op te roepen.

De foto is in december vorig jaar op de Facebook-pagina van de PVV Utrecht geplaatst met de titel 'Raadslid PvdA Emmen'. Het gaat om een screenshot van een uitzending van Nieuwsuur, waarin Killinci vertelt over racisme in Emmen. 

Onder de Facebookpost van de PVV verschenen vervolgens veel beledigingen. 

'Haatzaaien'

Dit weekend kreeg het raadslid de publicatie voor het eerst onder ogen. "Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mij ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post. Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen." Killinci gaat aangifte doen van aanzetten tot haat. 

'Niets mis mee'

Fractievoorzitter Rene Dercksen van de PVV Utrecht wil niet ingaan op vragen van RTL Nieuws. "Ik vind dit zo krankzinnig. Ik ga niets uitleggen over iets dat in december is gepost. Waarom ben ik u verantwoording schuldig? Er zal destijds wel een reden zijn geweest voor deze Facebook-post. Er is niets mis mee."