Ga naar de inhoud
Ruud en Debbie

Bizarre trouwfoto: 'We waren net tien minuten getrouwd toen het helemaal misging'

Debbie en Ruud naast hun trouwauto.

Ruud denkt niet dat er iemand kan tippen aan zijn trouwfoto. En eerlijk is eerlijk: het plaatje waarop het pasgetrouwde stel naast hun gecrashte trouwauto staat, is vrij uniek. "We waren net tien minuten getrouwd toen het helemaal misging."

Maanden hadden Ruud en Debbie naar maandag 8 juli toegeleefd, de dag waarop het stel in Den Bosch elkaar het jawoord zou geven. Gisteren werd het trouwdraaiboek dan ook zorgvuldig afgewerkt: eerst de familie over de vloer, daarna met z'n allen naar het stadhuis, het jawoord, de ringen. Alles verliep vlekkeloos.

'Verloor de macht over het stuur' 

Totdat Ruud en Debbie met hun witte trouwauto weer op weg naar huis gingen. "Ik verloor de macht over het stuur", vertelt Ruud. "Geen idee hoe dat kon gebeuren. Ik probeerde nog tegen te sturen, maar dat lukte niet. Twee wielen raakten tegelijkertijd de stoeprand en daarna is de auto op zijn kop terecht gekomen." 

Daar lagen ze dan, op z'n kop op het asfalt in een duur pak en een witte trouwjurk. "Wat gebeurt er nou, dachten we. Ik zette rustig de motor uit en binnen een halve minuut stond mijn getuige al aan de autodeur te trekken. Hij heeft ons eigenlijk gered. Het was al een hele goede vriend, maar hierna had ik hem toch nog maar een extra knuffel gegeven." 

'Niet eens een vlek in de jurk'

Wonder boven wonder mankeerde het stel niets. "We hadden nergens last van, er zat niet eens een vlek in de jurk. Het was heel raar, maar eigenlijk hebben we er uiteindelijk alleen maar lol om gehad." 

Vooral de groepsfoto die na de crash met alle hulpverleners gemaakt werd, maakt de dag voor het stel onvergetelijk. "En dan vooral dat duimpje van de motoragent om te benadrukken dat echt alles oké met ons was, maakt het af."