'Niet zo bedoeld'

SP-Statenlid biedt Johan Derksen excuses aan vanwege 'afschiettweet'

09 juli 2019 12:19 Aangepast: 09 juli 2019 13:28
Beeld © ANP

'Afschieten die man'. Dat twitterde Andrea Poppe, het Utrechtse lid van Provinciale Staten voor de SP, gisteren over Johan Derksen. Ze heeft de voetbalanalist nu haar excuses aangeboden.

Niet zo bedoeld

"Ik heb het nooit zo bedoeld", twittert zij. 

Extra bakje haver

Dat staat haaks op wat zij vanmorgen nog bij RTV Utrecht zei. Toen wilde ze geen woord terugnemen van de tweet, al nuanceerde ze die wel enigszins. "Ik heb dat op persoonlijke titel gezegd, het is natuurlijk niet letterlijk, maar figuurlijk bedoeld", zei ze.

Derksen deed de afgelopen tijd een aantal negatieve uitspraken over de Oranjevrouwen. Zo vergeleek hij eerder doelvrouw Sari van Veenendaal, die de prijs voor beste keeper won bij het WK, met een paard.

"Dat durf ik nu niet meer, want dan worden mensen boos", zei Derksen . "Ze heeft wel heel goed gekeept, extra bakje haver vanavond", zei hij vorige week bij Veronica Inside.

Johan trots op doelvrouw Oranje: 'Een extra bakje haver vanavond'

Johan Derksen over de Nederlandse voetbalvrouwen

Mond dichtplakken

Poppe zei tegen de regionale zender boos op Derksen te zijn. "Hij is zo unheimisch tegen vrouwen. Ik zou hem het liefst z'n mond dichtplakken met ducttape. En ook dat zeg ik op persoonlijke titel."

Poppe zegt nu dat ze niet is teruggefloten door haar partij, maar dat zij vanwege de reacties op sociale media haar oorspronkelijke tweet heeft weggehaald. "Ik had de ontstane commotie niet verwacht", zegt ze bij RTV Utrecht. "Het is heel vervelend allemaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore