School weigert

Jongen (12) krijgt geen rol in schoolmusical: ouders stappen naar rechter

08 juli 2019 09:51 Aangepast: 08 juli 2019 11:32
Beeld © Google Streetview

De ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag stappen naar de rechter omdat hun zoon niet mag meedoen aan de eindmusical van de basisschool. Ze willen dat hij toch een rol krijgt, maar dat weigert de school. De jongen zou zich onmogelijk hebben gemaakt in de klas.

De vader van de jongen zegt tegen het AD dat de juf en zijn zoon niet door een deur kunnen. Zij zou de jongen om het minste of geringste straf geven. "Zelf zegt hij dat de juf hem zoekt. En als ook anderen wat doen, krijgt alleen hij straf", zegt de man tegen de krant. "Ik ben belastingadviseur. In mijn werk is naar de rechter stappen het allerlaatste wat ik doe. Maar wat is er nu nog te verliezen?"

'Hij wil antwoorden'

De man zegt dat zijn zoon 'anders' is. "Hij schopt niet. Hij slaat niet. Hij wil alleen antwoorden weten. Hij vraagt door en laat zich niet afschepen."

Volgens de school verstoort de jongen de rust in de klas met zijn moeilijke gedrag. "De problematiek rond de leerling speelt al jaren. We hebben naar een oplossing gezocht met een speciaal programma voor de leerling, maar de ouders willen niet meewerken", aldus een woordvoerster.

Zijn ouders hopen dat de jongen toch nog kan meedoen aan de musical ("ze improviseren maar wat"). Er is haast geboden: de musical staat gepland voor volgende week.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gijs (17) mag na tussenkomst rechter toch naar examengala (en is daar erg blij mee)

De zaak doet denken aan een soortgelijk incident met een 17-jarige examenleerling uit Woerden. Gijs werd door zijn school geweigerd bij het eindgala, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een uit de hand gelopen examenstunt. De rechter zette eind mei een streep door dat besluit

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore