Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geen dwangverpleging

Oud-tbs'er opnieuw veroordeeld tot tbs wegens digitaal kinderlokken

05 juli 2019 14:25 Aangepast: 05 juli 2019 15:42
Archieffoto.

De voormalige tbs'er Jack S. is in hoger beroep veroordeeld tot zestien maanden celstraf en tbs met voorwaarden wegens het belagen van jonge meisjes, bedreiging, ontucht en het bezit van kinderporno. 

De 49-jarige S. bedreigde zijn ex-vriendin en plaatste foto's en teksten van haar 13-jarige dochter op sekswebsites, alsof ze zich aanbood voor seks.

Helmondse wraakvader

Bij een ander meisje legde hij chocolade en bloemen neer in de tuin. De vader van dit meisje werd eind vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar cel omdat hij wraak had genomen op S. Hij had hem opgewacht bij zijn huis en neergeslagen met een sneeuwschep. Daardoor liep S. ernstig letsel op.

Het gerechtshof in Den Bosch vindt, anders dan de rechtbank, ook ontucht van S. bewezen met een 13-jarig meisje. De man deed zich voor als 17-jarige jongen en had haar verleid om naaktfoto's te sturen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Mario is een held': moeder neemt het op voor ex-man die stalker van dochter mishandelde

'Dwangverpleging werkt niet'

De straf van het hof is twee maanden hoger dan de rechtbank eerder uitsprak, maar ditmaal kreeg S. geen dwangverpleging bij zijn tbs opgelegd. Het hof vindt, net als deskundigen, dat dwangverpleging waarschijnlijk niet het gewenste effect heeft, omdat de man moeizaam mee zal werken.

Hij kreeg al eerder tbs opgelegd. Het hof verbond wel wat voorwaarden aan de tbs. Hij moet zich onder meer verplicht laten opnemen en behandelen in een kliniek. De slachtoffers moet hij in totaal 2600 euro betalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Dochter van veroordeelde 'wraakvader': 'Het is moeilijk, hij deed het voor mij'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore