Veiligheidsafspraken

Minister stelt bekendmaking over terugkeer stint uit

05 juli 2019 05:18 Aangepast: 05 juli 2019 06:27
Beeld © ANP

Minister Van Nieuwenhuizen was gisteren van plan de Tweede Kamer te informeren over de terugkeer van de stint. Dat besloot ze op het laatste moment toch uit te stellen, omdat ook het Openbaar Ministerie met meer informatie kwam over het ongeluk dat vier kinderen vorig jaar het leven kostte.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vond het gisteren 'niet passend' om de Tweede Kamer te informeren, schrijft De Volkskrant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek naar ongeval met stint op spoorwegovergang Oss duurt langer

Strafrechtelijk onderzoek

Van Nieuwenhuizen wilde geen afspraken bekendmaken op de dag dat de nabestaanden geconfronteerd worden met het strafrechtelijk onderzoek. Het OM maakte gisteren namelijk bekend dat de begeleider die de stint bestuurde er volgens getuigen alles aan had gedaan om het voertuig te stoppen.

Dat ongeluk gebeurde vorig jaar september, toen een stint van een kinderdagverblijf in Oss vast kwam te staan op een spoorwegovergang. De stint werd geraakt door een trein en vier kinderen kwamen om het leven. Een kind en de begeleider raakten zwaargewond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bestuurster stint Oss 'opgelucht en geëmotioneerd' na verklaringen getuigen

Technisch onderzoek

Het OM tast nog altijd in het duister over de precieze toedracht van dat ongeluk. Zowel de politie als het OM houden hoop dat verder technisch onderzoek meer duidelijkheid oplevert. “Maar we houden met alles rekening, ook dat we de oorzaak niet meer kunnen achterhalen”, zegt persofficier Janine Kramer in de Volkskrant.

Volgende week wil Van Nieuwenhuizen de afspraken alsnog bekendmaken. Bestuurders van de stint moeten een rijvaardigheidstraining doen en kinderdagverblijven moeten een overzicht maken van de veilige routes waarop de voertuigen het vaakst rijden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangepaste stint deze week gekeurd door RDW

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore