'Vrees het ergste'

Astrid en Sonja vrezen wraak van Holleeder na veroordeling

04 juli 2019 19:30
Willem Holleeder tijdens de uitspraak Beeld © Petra Urban

Astrid en Sonja Holleeder zijn opgelucht dat hun broer Willem Holleeder door de rechtbank tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld, maar ze zijn ook banger geworden. "Ik vrees het ergste", zegt Astrid tegen RTL Nieuws.

De twee zussen hebben de uitspraak met hun kinderen op de rechtbank gevolgd, in een beveiligd gedeelte. "We hebben de uitspraak via de beeldschermen gezien. We zaten allemaal bij elkaar." 

Tranen voor Cor van Hout

Holleeder is veroordeeld voor het opdracht geven van vijf moorden. Als eerste zaak werd de moord op Cor van Hout behandeld door de rechtbank. Sonja Holleeder was getrouwd met Cor. "Toen er een veroordeling werd uitgesproken, barstte ik in tranen uit. Sonja en ik zijn elkaar in de armen gevlogen", zegt Astrid. "Voor zijn gerechtigheid hadden we het gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Holleeder in hoger beroep om levenslange celstraf voor moorden

Dat de nabestaanden van de andere slachtoffers ook gerechtigheid hebben gekregen, doet Astrid veel goed. "Persoonlijk vind ik dat vooral fijn voor de familie en kinderen van Thomas van der Bijl, die wij goed kennen." 

Bang voor wraak

Toch is het met deze uitspraak niet klaar voor Astrid. Ze vreest nu nog meer dat haar broer wraak op haar wil nemen. "Wim zal het er niet bij laten zitten. Ik vrees het ergste."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veroordeeld tot levenslang: 'Het kan heel uitzichtloos zijn'

Volgens Astrid kan Holleeder de schuld nooit bij zichzelf leggen. "Hij kan het zichzelf niet toestaan te erkennen dat hij foute dingen heeft gedaan. Daarom is alles altijd de schuld van een ander. Wraak is dan zijn enige oplossing en vooruitzicht."

Grote rol

Wel is ze blij dat de tapes en de verklaringen die zij heeft afgelegd, een grote rol hebben gespeeld in de veroordeling. "Ik ben daar heel blij mee, omdat het een erkenning is van 35 jaar ellende met hem."

Dat Holleeder in hoger beroep gaat, noemt ze het recht dat iedere verdachte heeft. "Ook mijn broer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore