Derde slachtoffer

Ook dode in Den Haag tijdens 112-storing

03 juli 2019 17:26 Aangepast: 03 juli 2019 18:58
Beeld © ANP

Ook in de regio Den Haag is iemand overleden tijdens de landelijke 112-storing vorige week. Dat bevestigt de Inspectie Gezondheidszorg na berichtgeving door de NOS. 

Het aantal officiële meldingen dat bij de inspectie is binnengekomen, staat nu op drie. Twee mensen, uit Den Haag en Hengelo, zijn overleden tijdens de storing. Een derde persoon heeft gezondheidsschade opgelopen, maar leeft nog wel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hulpdiensten vertraagd, vrouw uit Breda overleden tijdens 112-storing

Vermoedelijk neemt het aantal meldingen nog toe. Ook in Breda overleed een vrouw tijdens de storing. Dat sterfgeval is nog niet officieel gemeld bij de inspectie. Zorginstellingen, maar ook bijvoorbeeld de huisarts, hebben zes weken de tijd om incidenten te melden.  De inspectie gaat vervolgens na wat er is gebeurd, maar komt ook zelf in actie als zij lucht krijgt van een voorval waarbij het met de zorg lijkt misgegaan.

Softwarefout

Volgens KPN werd de 112-storing vermoedelijk veroorzaakt door een softwarefout. KPN heeft aangekondigd de bewaking van het telefoonverkeer naar het alarmnummer strenger te maken. Verder komt er een onderzoek door een onafhankelijke externe partij die ook aanbevelingen moet doen hoe KPN zijn systemen kan verbeteren. Ook gaat het telecombedrijf samen met de overheid de storing evalueren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Storing 112 onder de loep: 'Natuurlijk mag dit niet gebeuren. Maar het gebeurt wel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore