Rotterdam

OM in hoger beroep tegen vonnis Gerson F. voor gruwelijke verkrachting

03 juli 2019 10:51 Aangepast: 03 juli 2019 10:53
Onderzoek op de plaats van het misdrijf in Rotterdam.

Het Openbaar Ministerie Rotterdam gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak tegen Gerson F. die een vrouw zeer gewelddadig verkrachtte in juli 2018. Hij kreeg daarvoor twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Het OM twijfelt of de opgelegde straf voldoende bescherming biedt voor het slachtoffer en de maatschappij. Zij vinden het gevaar dat de verdachte opnieuw de fout ingaat, te groot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gruwelijk verkrachte studente tegen Gerson F.: 'Je hebt me zoveel pijn gedaan'

In de vroege ochtend van zaterdag 21 juli 2018 werd een 20-jarige vrouw in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam zeer gewelddadig verkracht door de man. Het slachtoffer, een studente uit Indonesië, overleefde het maar net. Ze raakte zeer ernstig gewond en moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Grootschalig onderzoek

De politie startte onder leiding van het OM direct met een grootschalig onderzoek, dat leidde tot de aanhouding van Gerson F, die toen 18 jaar was.

Op de zitting van 6 juni 2019 eiste de officier van justitie zeven jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de inmiddels 19-jarige man. De rechter legde twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte zeer brute verkrachting Rotterdam: 'Ik wilde iemand heel veel pijn doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore