Ontbinding contract

'Dumoulin verruilt Sunweb voor Jumbo-Visma'

03 juli 2019 04:15 Aangepast: 23 juli 2019 21:00
Tom Dumoulin voor aanvang van de Giro van dit jaar.

Tom Dumoulin staat voor een vertrek bij zijn ploeg Sunweb, schrijft het AD. Het contract van de wielrenner zal naar alle waarschijnlijkheid worden ontbonden, waarna hij een overstap zal maken naar het Nederlandse Jumbo-Visma.

Dumoulin zou een ontbinding van zijn contract, dat nog loopt tot 2021, al enige tijd bespreken met teammanager Iwan Spekenbrink. In de afgelopen jaren zou er frictie zijn ontstaan tussen Dumoulin en zijn ploeg, onder meer over transferbeleid en over de manier waarop er over zijn knieblessure gecommuniceerd werd. 

In de Giro van dit jaar moest Dumoulin afhaken door een knieblessure, die hem nu ook de Tour kost. In de Giro van dit jaar moest Dumoulin afhaken door een knieblessure, die hem nu ook de Tour kost.

Overstap naar Jumbo-Visma

Over wanneer en hoe het contract van Dumoulin wordt ontbonden, zouden nog geen beslissingen zijn genomen. Maar volgens meerdere bronnen van het AD zal Jumbo-Visma de nieuwe ploeg van de Limburger worden. Bij de Nederlandse formatie zou Dumoulin aansluiten bij renners als Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en ­Primoz Roglic.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom de Tour de France zonder Dumoulin tóch leuk wordt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore