Man had bijl bij zich

OM in hoger beroep na vrijspraak bedreiger Geert Wilders

02 juli 2019 16:37 Aangepast: 02 juli 2019 16:41
Geert Wilders Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie in Maastricht gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van een 61-jarige Heerlenaar die Geert Wilders had bedreigd. Het OM eiste eerder vier jaar cel tegen Dirk J.

Volgens het OM bedreigde J. Geert Wilders tijdens een flyeractie op 9 maart in Heerlen. Hij zou toen een bijl bij zich hebben gehad en dreigende woorden hebben gesproken. "Dat kan niet onbestraft blijven", zegt een woordvoerder.

Een grap

J. stond op 9 maart met zijn fiets langs de route die Wilders aflegde en zou tegen een wijkagent gezegd hebben: "Ik kom voor dat varken, Wilders. Ik heb een bijl in mijn fietstas. Daar sla ik hem zijn kop mee in."  Tegen de rechtbank verklaarde hij dat het om een grap ging, die hij maakte tegen een hem bekende wijkagent. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man met bijl en messen vrijgesproken van bedreigen Geert Wilders

De rechtbank ging daarin mee, temeer omdat de man fan is van Wilders en een verstandelijke beperking heeft. Maar het OM legt zich daar niet bij neer. "Achteraf zeggen dat het een grap was, is wel een heel erg makkelijke manier om ervan af te komen." 

Na de vrijspraak reageerde Wilders woedend. "De rechterlijke macht is gestoord in dit land", twitterde hij afgelopen vrijdag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`