Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Enkel spoedeisende zaken

Strijd om betere cao: zondagsdiensten in ziekenhuizen

02 juli 2019 01:22 Aangepast: 12 juli 2019 10:09
(Archieffoto) Beeld © ANP XTRA/Lex van Lieshout

Ziekenhuismedewerkers in Alkmaar, Assen en Eindhoven gaan tijdelijk enkel zondagsdiensten draaien. Ze willen een betere cao.

Medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar draaien vandaag de hele dag alleen zondagsdiensten. De operatiekamers, het laboratorium en de afdelingen radiologie, sterilisatie en nucleaire geneeskunde zijn dicht voor niet-spoedeisende zaken.

Morgen doen medewerkers van de operatiekamers en de afdeling radiologie van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen alleen zondagsdiensten, ook weer de hele dag. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zal een week later op diverse afdelingen zondagsdiensten draaien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziekenhuizen financieel gezond, maar kosten stijgen flink en personeelstekort blijft

Nieuwe actie

De ziekenhuismedewerkers voeren actie omdat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in hun ogen geen goede cao willen afsluiten met vakbonden FNV Zorg & Welzijn, NU’91, FBZ en CNV. FNV Zorg & Welzijn en de andere vakbonden in de zorg eisen, behalve een salarisverhoging van 5 procent, onder meer nog een extra toeslag op loon wanneer er een beroep wordt gedaan op extra inspanningen op korte termijn.

Er waren al eerder acties, maar in de lopende strijd om een betere cao zijn zondagsdiensten nieuw, aldus FNV Zorg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore