De vlag uit

13 leerlingen Calvijn College na herexamen alsnog geslaagd

01 juli 2019 18:31
De vlag hangt uit (archieffoto) Beeld © ANP

Van de 26 eindexamenkandidaten van het Calvijn College in Amsterdam die een herexamen moesten doen, zijn er 13 na hun herexamen alsnog geslaagd.

77 examenkandidaten van de opleiding vmbo-kader hadden op 12 juni de uitslag moeten krijgen, maar die liep vertraging op omdat diverse cijfers ontbraken. Volgens de Onderwijsinspectie waren bij sommige leerlingen meerdere toetsen van het schoolexamen zelfs helemaal niet afgenomen. 26 leerlingen moesten daarop herexamen doen.

Bewondering en respect

De school maakte de nieuwe cijfers vandaag bekend. Daarbij laat de school weten 'veel bewondering en respect te hebben voor de begripvolle en rustige manier waarop de leerlingen en hun familie zijn omgegaan met deze tegenslag'. Morgenavond krijgen alle geslaagden hun diploma.

ZAAM, de scholenkoepel waar het Calvijn College onderdeel van uitmaakt, en de VO-raad hebben een externe onderzoekscommissie ingesteld. "Die moet nagaan hoe het heeft kunnen gebeuren dat de eindexamenuitslag niet op tijd kon worden vastgesteld", schrijft de school.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk examenuitslag: 26 leerlingen Calvijn College moeten alsnog herkansen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore